2013. április 10., szerda

Szerdai könyvajánló – Raj

Az eddigi könyvajánlóim alapján már jól tudjátok, hogy leginkább az utópiák is a tudományos-fantasztikus könyvek vonzanak, és az utóbbi kategóriába tartozik a ma ajánlott könyv is, amelyet barátnőm ajánlása alapján olvastam el kb. 3 éve.


Már a borítója is elég ijesztő, a sztori pedig kiemelkedően jó. Annyit árulok el róla, hogy az idegen lények talán nem is feltétlenül az űrből érkeznek, hiszen ott vannak az óceánok és a tengerek, amelyekről nem sokkal többet tudunk, mint az idegen bolygókról...

Még jobb talán a másik ehhez kapcsolódó könyv, amelyet a regény elolvasása után érdemes elolvasni, ugyanis a regény gondolati hátterét boncolgatja, valamint érdekes tényekkel szolgál az evolúcióról és a tengerek élővilágáról általában. Bár bioszfaktos voltam, és érdekel az élővilág, de ennyire érdekfeszítő stílusban ritkán olvashattam róla. Komolyan, még a baktériumok egyedfejlődése is lehet érdekes, ha a megfelelő író fejti ki.

Annyit azért tudni kell, hogy az ilyesmire érzékeny olvasók némileg félni kezdhetnek zuhanyozás közben, valamint környezettudatosságunkra is hatással lehetnek a könyvek. Ez viszont soha nem árt, és kifejezetten izgalmas, eléggé letehetetlen volt mindkettő számomra.

Pontszám nálam: 10/10

Mindkettő megvásárolható a Librinél:
http://www.libri.hu/konyv/frank_schatzing.raj.html

http://www.libri.hu/konyv/frank_schatzing.hiradas-egy-ismeretlen-univerzumbol.html