2014. november 23., vasárnap

Yankee Candle Angel's Wings – a téli sütemény és a nyár találkozása


A mai illat első szaglásra nem lett kedvenc, használat közben viszont azzá vált, mert nosztalgiát ébresztett egy régi kedvenc illat iránt, valamint jó felkészülésnek bizonyult a karácsonyi időszakra. A részletekért olvassatok tovább...


Az illat neve Angel's Wings, és ennek megfelelően a csomagolásán angyalszárnyak láthatóak, ami nagyon jól mutat az aranyszínű szegélyezéssel, és már igazi karácsonyi hangulatot idéz. A viasz maga teljesen fehér, és olvadás után is szinte teljesen áttetsző marad, nem úgy, mint pl. a Merry Marshmallow, amely olvadás után vajszínűre vált.



Az illata a csomagoláson keresztül nagyon emlékeztetett a Season of Peace és a Pink Sands nevű illatra, így nem is igazán értettem, mit keres a karácsonyi kollekcióban. Annak idején így fogalmaztam meg a Pink Sands illatát a róla szóló bejegyzésben:

Kicsit babapúderes-virágos-vaníliás illat, méghozzá az a fajta, amelyből testvajat is kérnék legyártani, ha lenne olyan hely, ahol én kérhetem az adott kozmetikumok illatát... Rendkívül kellemes, otthonos illat, valahol a nyári friss illatok és a karácsonyi édes illatok mezsgyéjén, így akinek már sok volt a karácsonyi felhajtásból, és már a jövő, azon belül is a tavasz felé tekint, annak tökéletes választás lehet.”

Nos, ez alapján akár most is alkalmas lehet az őszből a télbe való átvezetésre, ám erre tökéletes a mai bejegyzés tárgya is. Égetés közben ugyanis első alkalommal még alig volt érezhető a Pink Sands-szerű illat, és sokkal inkább vaníliás süteményre emlékeztetett, de szerencsére nem volt émelyítő, inkább csak otthonos. A második alkalommal is ezt a jelleget őrizte meg, a harmadik és a negyedik alkalommal azonban fura dolog történt: a gyertya közelében, vagyis a nappaliban megmaradt a süteményillat, tőle távolabb, például az előszobában viszont már egyértelműen a Pink Sands illatát juttatta eszembe. Ráadásul ekkorra a süteményillat erőteljesen hasonlított az Avon afrikai sheavajas hajpakolására, úgyhogy számomra extrán megnyugtató illattá vált. Ötödik égetésre már nem került sor, mert addigra elvesztette az erejét, de a honlapon ígért 8 órás égetési idő helyett így is kb. 14 órán át biztosított megfelelő intenzitást.

Az illat leírása az illatgyertya.hu oldalán:
Az édes vattacukor, friss virágszirmok és finom vanília mennyei aromája.

A szezonális dekorációmból egyébként kiemelném ezt a helyes kis hógömböt, amely régi álmomat váltotta valóra, ugyanis régóta kerestem már a tökéletes hőgömböt, de mindig vagy túl giccsesek voltak, vagy rondán kidolgozottak, ennél viszont megfogott a kerekded Szent Család, és igazi békét áraszt a hangulata. A Müllerben sikerült beszereznem 1200 Ft körüli áron, és még a ma bemutatott illat kiválasztása előtt megszületett a komódomon a kompozíció, és csak most, a bejegyzés írása közben ugrott be, hogy tulajdonképpen mennyire jól összepasszol az illat és a hógömb témája.



Az illathoz visszatérve: ide kattintva éritek el a termékcsalád összes tagját, ide kattintva pedig a 450 Ft-os áron kapható viaszt.

Ti ismeritek ezt az illatot? Milyen illatokat kedveltek télen és karácsony táján?

21 megjegyzés:

  1. Most én is beszereztem egyet az Angel's Wingsből, már alig várom, hogy kipróbáljam őket, de úgy döntöttem, még megvárom a jövő hetet, advent első vasárnapját. Kíváncsi vagyok rá, imádom a süteményillatú dolgokat.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felavattad már azóta? Ha igen, mit szóltál hozzá?

      Törlés
  2. Most már nagyon muszáj lesz nekem is beszereznem pár darabot. Eddig csak nézegettem őket, de azt hiszem, hogy fogok rendelni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, hát akkor tessék engem tájékoztatni, hogy beváltak-e, és hogy mik lettek a kedvenceid. Ha pedig kérdésed van az illatokkal kapcsolatban, írj e-mailt, szívesen segítek, mert elég sok illatot ismerek már közelről :-)

      Törlés
  3. Megvásároltam ezt én is a napokban érkezett meg, de jelenleg olyan náthás vagyok, hogy semmit nem érzek, hiába szagolgatom a csomagolást. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, te szegény, remélem, azóta már egészséges vagy, és meg tudtad szagolni a csomagod darabjait :-)

      Törlés
  4. Hm, mikor együtt szaglásztuk annyira nem győzött meg, de lehet már túlságosan tele volt az orrom a különféle illatokkal. Lehet legközelebb adok neki még egy esélyt, csak úgy, mint az Icicles-nek. Te mindig meg tudsz győzni :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A meggyőző képességemmel azonban felelősség is párosul, mert ilyenkor mindig elkezdek aggódni, hogy vajon megszereted-e az általam ajánlott illatot... Kérlek, tájékoztass majd erről :-)

      Törlés
  5. Hát Lányok, ez a Yankee Candle nagyon különös dolog. Hónapokig nem izgatott, aztán olvasgattam a bejegyzéseket és hopp, egy pillanat alatt kapott el a "ki-kell-próbálnom" érzés. Most meg már elképzelni sem tudom a lakást nélkülük, pedig épp egy kerek napja élek együtt hét (na jó, hat és fél) példánnyal. Elképesztő, ez a cég nagyon tud valamit. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát bizony, ez így szokott lenni, és ha egyszer elkap a gépszíj, akkor már nincs menekvés :-D Melyek lettek eddig a kedvenceid? :-)

      Törlés
  6. Hmm jó illat lehet a leírásod alapján!! A képeid pedig csodásak!!
    Én most 2 mintagyertyát rendeltem akciósan, Snowflake Cookie mintagyertya és a Season of Peace minta gyertyát. Majd írok róluk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, hát külön örülök, hogy tetszenek a képek, ezek szerint sikerült átadnom a gyertyás komódom hangulatát :-) A mintagyertyák közül mindkettőt szeretem, bár mostanában talán inkább a Snowflake Cookie világa áll hozzám közelebb. Remélem, Te is szeretni fogod őket :-)

      Törlés
  7. Jaj, nagyon tetszett ez a bejegyzés :)!
    A hógömb nagyon édes, a YC tartot pedig felírnám a kívánságlistámba ;)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök :-) Hógömb még mindig volt a Müllerben, 1190 Ft-ba kerül, a YC viaszokkal pedig szerintem jól jár az ember lánya, de ezt már úgyis tudod, mert nagyjából minden róluk szóló bejegyzésben kifejtem :-D

      Törlés
    2. Igen, elég sűrűn vannak posztok róluk, de ez így a jó ;)!

      Törlés
  8. Ez a hógömb nagyon édes! :) Az illatot pedig megszaglászom, ha lesz rá lehetőségem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd számolj be róla, hogy Neked is a kedvenceddé vált-e az illat :-)

      Törlés
  9. Neee a háttérben a Vanilla Cupcake. :D Istenem kínoz az az illat. :D Ha gondolod néz meg a ma felrakott bejegyzésem az új tartjaimról, és abból kiderül miért kísért. :D Ez az illat amúgy... nem tudom nem nyűgözött le. A púder illat hallatán fúj, de persze megszimatolva is más lehet. :)

    http://thestoriesofthegirlwithglasses.blogspot.hu/2014/11/yankee-candle-haul.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, és most éppen az ég mellettem... A bejegyzésedet pedig olvastam, nem semmi sztori :-D Remélem, azóta sikerült egymásra találnotok :-)

      Törlés
  10. Az angel wings nekem is megvan. Húzom-halasztom,hogy kiprobaljam. Kíváncsi vagyok milyen lesz, szilárd állapotban nem nyerte el a tetszésem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, akkor kíváncsian várom, hogy melegítés közben a kedvenceddé válik-e majd :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.