2012. április 27., péntek

A Nuuk palettában rejlő lehetőségek

Még a nyereményjáték kiírásakor ígértem, hogy megmutatom a palettában rejlő lehetőségeket. Azt olvastam ugyanis, hogy a világos színek között vannak duokróm színek is, azaz különböző színű alapokon különböző hatást lehet elérni velük. Ennek kinyomozásához az egyik 88-as palettám egy duokrómnak látszó színét használtam, és jelentem, a feltevés bizonyítást nyert!


Duokróm szín természetes fényben

Egy barackszínt használtam, és ötféle alapra vittem fel – gyöngyházfehér, ezüst, fekete, rózsaszín és lila. (Ezekhez a Sleek Primer palettáját használtam.) Míg a fehér és az ezüst nem tett vele semmi különöset, a lilával feltűnő lilát lehetett alkotni, a rózsaszín előcsalta a benne rejlő babás árnyalatot, nekem viszont a középső, fekete alapra felvitt változat a kedvencem, ezen látszik leginkább a duokróm hatás. Lilás-barnás, pont olyan, mint egy valóban duokróm pigmentem.

Duokróm szín vakuval

Duokróm szín vakuval közelről

Ezek után nem kérdés, hogy az eddig hanyagolt színeimet is használni fogom a 88-as palettákból, és folyamatos kísérletezés következik majd a különböző színű alapokkal. Remélem, a Nuuk paletta nyertese is ilyen különlegesnek találja majd a paletta színeit, és hasonlóan nagy örömmel játszadozik majd a lehetőségekkel.
(Ne feledjétek: április 30-áig lehet jelentkezni. :-))

2 megjegyzés:

  1. Tényleg érdekes, biztos találsz még majd színt, amit fel lehet vele dobni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, alig várom, hogy teljesen egészségesen, a jelenlegi teendők befejezése után végre kísérletezgethessek vele. :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.