2012. április 14., szombat

Tavaszi színek körmökre – 1. rész, pasztellek

Itt a tavasz, és ilyenkor valahogy mindig nagyobb kedvvel lakkozom a körmöm – mivel előkerülnek a vidámabb színű ruhák, a körmeim esetében is szokatlanabb színeket választok ilyenkor. Eredetileg a kedvenc 10 tavaszi színem bemutatását terveztem, de rá kellett jönnöm, hogy ennél jóval nagyobb számról van szó. Így hát kezdetnek 15 kedvenc krémes színemet fogom bemutatni, három csoportra bontva, azután pedig majd a csillogós-gyöngyházas-holografikus szekció következik – igazi kis sorozat lett az eredetileg egy bejegyzésre tervezett témából.

„Krémes színek” alatt az olyan lakkokat értem, amelyekben semmilyen extra hatás nincs jelen: sem gyöngyház, sem csillám, sem egyéb extra funkció, csak maga a szín. És mennyi van az ilyen „egyszerűekből” is... :-)


Az első csoportba a szerényebb, pasztell árnyalatokat gyűjtöttem, van, amelyik már régebb óta megvan, van, amelyik tavaly nyári vagy éppen mostani szerzemény, de mivel a pasztell színek ismét divatba jöttek, mind felkerült az idei kedvenceim listájára.



2012. tavaszi pasztellek természetes fényben

2012. tavaszi pasztellek vakuval

Olyan szépek így együtt, hogy kedvem lenne őket egyszerre hordani, és egy kerti grillezés alkalmával talán fogom is. Legalább nem lenne gond, hogy melyik felsőmet vegyem fel, mert mindenképpen viselném öt kedvenc színemet. Na de lássuk, mely lakkokat is választottam, az üvegek a kisujjon láthatótól kezdve állnak szépen sorban balról jobbra.

2012. tavaszi pasztellek üvegben természetes fényben

2012. tavaszi pasztellek üvegben vakuval

A türkizkék lakk az Essence Multi Dimension sorozatának 73-as, Replay nevű színe. Ha jól rémlik, tavaly nyáron vettem egy Rossmann üzletben, igazából babakékre vágytam, de abból pont nem volt megfelelő, ez viszont a kosaramba kívánkozott. Jól kenhető, kevésbé csíkozódó lakk – persze ezzel kapcsolatban fontos információ, hogy sajnos hadilábon állok a krémes színek felvitelével, ezzel viszont nem volt még problémám.

A második lakk szintén Essence, szintén Multi Dimension, és vicces, de az előző „szomszédja”, hiszen a 72-es színről van szó, a neve pedig Found My Love – mivel egy szám eltérés van köztük, felteszem, ez is tavaly nyáron lett az enyém. Minősége az előzőhöz hasonlóan szuper, tartós is, simán bírja a 3-4 napot sima körmön is, zselén pedig akár egy hétig szinte érintetlen marad.

A harmadik szín szintén Essence (bizony ennyire szeretem a márka körömlakkjait), a Cute As Hell különkiadás 03-as, Not Just Cute színe. Sajnos ebben az esetben elég nehéz csíkmentes hatást elérni, de megéri a fáradságot, mert igazán szép babarózsaszín lakkról van szó, romantikus estékre az egyik kedvenc választásom. Utánajártam az Essence honlapján, az egyik 2010-es tavaszi trendkiadás darabja.

A negyedik lakk, ez a meghatározhatatlan narancsos-korallos szépség Aden Cosmetics lakk. Azóta használom a márkát, amióta a törés megakadályozása érdekében zselét szoktam felvinni a körmeimre, anélkül ugyanis sokszor hús felett törtek be a körmeim, így lakkozni sem volt érdemes őket. Ez a márka tökéletes választás zselére, szépen lehet vele dolgozni, tartós, viszont mivel nincsenek vele tapasztalataim a zselémentes korszakomról, csak a magam nevében beszélhetek. Sajnos az árnyalatoknak ennél a márkánál nincs nevük, de nem is ez a lényeg: 250–300 Ft-ért 10 ml abszolút megéri az árát.

Az ötödik lakk az egyik legújabb szerzeményem, ismét Essence, Marble Mania, a szín a 04-es Peaches nevű. Eléggé csíkozódik, bár pont a legnagyobb körmömön látható, azaz nehéz volt eldolgoznom, és a többin nem szokott ennyire csíkos lenni. Nehéz hozzáöltözni, ez igaz, de gyönyörű tavaszi szín ez is, esetemben pedig nem áll fenn a veszély, hogy ne találnék hozzáillő színű felsőt vagy szoknyát, így ezt is biztosan sokat fogom viselni.

A fentiekből látszik, hogy körömlakkban általában nem a drágábbakra szavazok, és nem is igazán volt még márkás lakkom. Őszintén szólva nem éreztem különbséget, sőt: egy L'Oréal lakkom a sokkal szerényebb árfekvésűekhez képest jóval alulmaradt, és voltam így Maybelline és Rimmel lakkal is (nekem ezek már drágábbnak számítanak). Amióta pedig erősítés gyanánt zselé van a körmeimen, nincs is szükség jobb minőségű lakkokra, a fodrászkellékesben elérhető Aden, Moyra, Vipera, na meg a drogériákban kapható S-he, Essence, Miss Sporty és társaik tökéletesen megfelelnek számomra, és elég hetente újralakkoznom (ami pedig a hétvégi takarítás miatt így is, úgy is szükséges).

Titeket pedig arra kérlek, hogy ha van ebben a „kategóriában” lakk, amit ajánlani tudtok, vagy Ti is használtátok már a fentiek valamelyikét, írjátok meg megjegyzésben, illetve szívesen olvasom más blogbejegyzéseit is a témában, így az ilyen oldalakra mutató hivatkozásokat is várom szeretettel.

4 megjegyzés:

  1. óó ez a kombináció nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. És még mennyi szépség rejtőzik a dobozkáimban... Én balga meg azt gondoltam, majd elintézem 10 színnel. :-D

      Törlés
  2. Gyönyörűek mind! Én is az Essence lakkokat szeretem a legjobban, olcsóak, de mégis tökéletesen megfelelnek a célra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és szerencsére színválaszték is van szép nagy. Nehéz is ellenállni... :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.