2013. február 12., kedd

Érdekes(?) tények rólam, 4. rész

A blog történetének első sorozatának már a 4. része következik. Repül az idő, kérem. Amúgy pedig lehet, hogy be kellene vezetnem még hasonló rendszeres dolgokat, esetleg vannak ötleteitek?


Szeretem a gyertyákat.
Méghozzá nagyon is, főleg a nagy, szétnyílósakat, na meg az illatosakat. Olyan hangulatot teremtenek, amire semmilyen lámpa nem képes.


Szeretem az őszt.
Na persze igazából csak a színes-meleg részét, az esőt és a hideget már nem, az a tél előjele, azt pedig legszívesebben kihagynám.


Szeretem a teát.
Olyannyira, hogy nyáron is képes vagyok kortyolgatni, de olyankor inkább citromosat iszom, illetve borsmentát, míg télen a tejes tea dívik nálam. Az almás-fahéjas pl. mézzel és tejjel totális sütiíz.


Könyvmoly vagyok.
Ha tömegközlekedéssel utazom, olvasok, ha nyaralok, olvasok, még akkor is, ha napozás közben pl. kényelmetlen dolog. Meg kell oldani, mert könyvet olvasni a világ egyik legjobb dolga.


Hiányzik a nyár.
Iszonyúan. Tulajdonképpen mindig, ha épp nincs nyár, de a nyaralás végével már siratom is a nyarat, hiába van még esetleg belőle néhány hét. Szerintem be kellene vezetni az egyhónapos szabadságolást, azt lenne az igazán pihentető. A fenti kép pedig mennyire jó inspiráció körömlakkozáshoz is, nemdebár? :-)

Nos, ezen a héten van bennünk közös? :-)

28 megjegyzés:

 1. .en is nagyon szeretek olvasni. egyszerre tobb konyvet is szoktam, hangulattol fuggoen...oneletrajz, regeny, tudomanyos, nyelvkonyv...
  barcsak tobb idom lenne ra :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is így vagyok vele, azt hiszem, megyek is sminket lemosni, zuhanyozni, hogy aztán az ágyban olvashassak kicsit :-)

   Törlés
 2. Ó nyár gyere már! Bár egyelőre a tavasszal is megelégedek, nem vagyok telhetetlen. =)
  Én is olvasok napozás közben, piszok kényelmetlen tud lenni... És a tea nálam is jöhet bármikor. =)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na meg a napfény, meg az izzadtság miatt lecsúszkáló napszemüveg... Na de ezek mind hozzátartoznak , nem igaz? :-D

   Törlés
 3. Könyvek nélkül végem lenne:)
  Igazából minden évszakot szeretek, mindegyikben próbálom meglátni a szépet! Most várom a tavaszt, hogy nyíljanak a virágok. De azért tetszik, szép, hogy minden fehér lett reggelre:) MOndjuk annak annyira nem örülök, hogy az iskolások busza majdnem 20 percet késett ,így annyival többet kellett a fiammal állni a megállóban, de hát ez van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, a buszok és az a fránya késés... Mindennap hálát adok az égnek, hogy végre van egy kisautóm, ami elvisz munkába. A tavasz pedig jön, a munkahelyem kertjében már sok-sok hóvirág nyílik :-)

   Törlés
 4. Én is szeretem a gyertyákat és a teákat :) És hiányzik a nyár is, de már csak 4 hónap :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, és addig még jön a tavasz is, ami szintén csodás :-)

   Törlés
 5. Ezek közül rám is mindegyik igaz. :)

  VálaszTörlés
 6. A nyáron kívül rám is igazak :]
  Én nagyon nem bírom a kánikulát :S

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én pedig inkább izzadnék egész évben, pedig novemberi születésű vagyok. Ennyit a közhelyekről :-D

   Törlés
 7. Én is imádom az őszt, de csak amikor még melegebb az idő, de azért egy vékony kabát már kell. Az a legjobb :) Nah meg a tavasz. A nyár engem annyira nem érdekel valahogy. Szeretem a meleget, de már az átmeneti idők jobban tetszenek. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, a tavasz csodás, igazából nem is lenne gond, csak a tél maradna ki, vagy lenne rövidebb, vagy nem is tudom :-)

   Törlés
 8. Illatos gyertyák <3 és a nyarat is imádom,és már nagyon várom, hogy olyan jó meleg legyen, és ne kelljen rétegesen öltözködni, csak felkapok egy lenge nyári rucit és irány a strand! :):D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan, meg a cuki nyári szoknyák, táskák, cipellők...

   Törlés
 9. Ebből a "kollekcióból" minden, kivéve, hogy a tejes teáról leálltam már:)

  VálaszTörlés
 10. Ezeket én is elmondhatnám magamról, mondjuk a nyarat nem annyira szeretem, inkább tavasz és ősz párti vagyok :)

  VálaszTörlés
 11. az utolsó három rám is igaz, leszámítva, hogy nem szeretem a tejes teát..:D
  ősszel csak a szüli napomat szeretem, az időjárást és az iskola kezdést már kevésbé... :DD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meg tudlak érteni az iskolakezdéssel kapcsolatban :-D

   Törlés
 12. Tényleg az utolsó kép milyen jó lenne a körmömön! :) Egyébként én is siratom a nyarat amint vége a nyaralásnak :( Én mondjuk mindig tartalékolok a szabival nyárig és 3 hetet szoktam kivenni :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó ötlet, amúgy tavasszal is szeretek elutazni valahova néhány napra, Esztergom pl. nagy kedvenc, többször is jártam ott májusban :-9

   Törlés
 13. Ezekből én is mindet nagyon szeretem (csak az őszt nem annyira)

  VálaszTörlés
 14. Minden igaz!! :D Gyertyák minden évszakban találhatóak nálam a lakásban! Mióta pedig megvan az e-bookom, azóta végre nem üres órákkal telik az utazás! :)

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.