2017. január 20., péntek

Balea holt-tengeri sós testradír – új állandó társ a bőrápolásban

Sok kedvencem akad bőrápolás terén (is), és ezek egyike a testradír mint termékkategória. Volt testvajas időszakom is, és bár a testkondicionálók és zuhanyzás közben használható testápolók megjelenésével ez letűnt, egy összehasonlító-összegző bejegyzés őrzi az emlékét (ide kattintva el is olvashatjátok). A testradírok iránti szerelmem ugyanakkor töretlen, és még most is aktuális kedvenc nálam a Stenders csokoládés testradír és a Greenland radírozó só, amelyek annak idején a legjobbak között szerepeltek a testradírfajtákat részletező bejegyzésemben (itt elolvasható). Ugyanakkor mindkettő eléggé magas árfekvésű termék, és a beszerzésük sem annyira egyszerű, ezért is keresem folyton-folyvást a drogériás alternatívákat. A ma tárgyalt Balea testradír pedig bizony a nyomukba ér, mindjárt ki is fejtem, hogy miért.

A csomagolása saját márkás termékhez képest mutatós, és az a fajta zöld, amelyet évek óta szeretnék felsőrészben viszontlátni, ugyanakkor nagyon ritka ruházati cikkekben. A lényeg viszont az, hogy jól áll ennek a terméknek, és a rajta látható növénymintával is jól mutat. Utánajártam, és úgy tűnik, van a Magyarországon is ismert, kinézetre a mentára emlékeztető citromfű, és van a fűszerű, amely ezen a képen látható. No, hát mindig tanul az ember valami újat...


A termékről egyébként először Citromhab Évi egyik videójában hallottam, és nemrégiben ismét megemlítette az elfogyott termékei között. Szerinte is remek termék, csupán az illatával nincsen kibékülve, és ha más illatban is elérhetővé válna, mindenképpen újravásárolná. Nos, én a citromfű illatával illóolaj formájában nem vagyok kibékülve, pedig teaként is szeretem fogyasztani, és nem tudok betelni azzal az illattal, amely az ujjaim között marad, ha megdörzsölöm a növény leveleit. Szerencsére ez a radír az utóbbi illatot adja vissza, és nincs meg benne az illóolaj esetében sokszor érezhető émelyítő mellékillat, nálam tehát az illata is teljes mértékben kedvenc lett. Ezek után pedig keresnem kell egy fűkinézetű citromfüvet valahol, hogy megnézzem, az milyen illatú is természetes formájában.


Meg voltam győződve arról, hogy az állagáról  is készült fénykép, azonban úgy tűnik, ez kimaradt. Az alábbi képen láthatjátok a színét, valamint hogy telis-tele van sóval, ez azonban nem tükrözi teljes mértékben a valóságot. A só ugyanis leülepszik az aljára, és a tetején zöld színű olajos réteg látható, már az üzletben is, ez azonban nem probléma, csupán az alkotóelemek fajsúlya közötti különbségből fakad. 


Nálam egyetlen összekeverés elegendő volt ahhoz, hogy a termék heteken át homogén állagú maradjon, és ne legyen szükség minden használat előtt a katyvasztásra (sic!). Ilyen célokra külön félretett műanyag kanalam van a híres aranyhidas gyorsétterem-láncból, így biztosan nem kerül élelmiszerrel kapcsolatba, miután valamilyen testápolási termék kutyulására alkalmaztam.

Ahogyan a címkén is olvasható, jojobaolaj, napraforgóolaj és olívaolaj egyaránt található benne, ennek köszönhetően pedig rendkívül tápláló testradírról van szó. Az a fajta, amelynek a téli kiszáradt bőr nagyon örül, nyáron viszont túlzottan olajos érzetűvé varázsolja a bőrt, tovább fokozva az izzadást. Ősztől tavaszig azonban a bőr megmentője lehet, hiszen rendkívül hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, az olajok ugyanakkor azonnal táplálják is a bőrt, így még külön testápolózásra (vagy testkondicionáló használatára) sincsen szükség mellette. Igazából mind állagában, mind hatásában a Stenders kávés-csokis testradírjára emlékeztet, amelyről itt olvashattatok tesztet, annak ellenére, hogy a Stenders cukorral, a Balea pedig tengeri sóval készül.

Az ára pedig még egy ok arra, hogy kedvenccé váljon: teljes áron emlékeim szerint 1299 Ft szokott lenni, ugyanakkor elég gyakran kapható akciós áron, 999 Ft-ért, ezért ilyenkor érdemes beraktározni belőle. Az illata egyébként teljes mértékben azonos a holt-tengeri ásványos, szintén zöld és azonos csomagolású, citromfüves Balea tusfürdőével, így egyszerűen meggyőződhettek arról, hogy Nektek bejön-e az illata. A testradír szerencsére gondosan lefóliázva várja leendő gazdáját, így hasznos lehet a fólia sértetlenségét ellenőrizni a megvásárlása előtt.

Ti próbáltátok már? Melyik a kedvenc olajos jellegű testradírotok?

4 megjegyzés:

  1. Hm. Általában homemade készítek testradírokat. De ez érdekesnek hangzik. Habár nekem a kedvencem a kristálycukros néha kávézaccos tusfürdő vagy testápoló kis olíva vagy kókuszolajjal amit magam kézítek. De lehet beszerzem majd ha kicsit több keretem lesz kozmetikumra. Az utóbbi időben túlköltöttem magam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, miért halogatom még mindig, hogy kipróbáljam a cukros-kávézaccos otthoni radírt, de azt hiszem, most már tényleg ráveszem majd magam. Ezzel a radírral egy kicsit frissebb illatú darabra tennél szert, de lehet, hogy otthoni kencéből is van frissebb illatú változat. Mindenesetre nekem bevált ez a Balea, és szerintem az örök kedvencek közé is bekerül majd :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.