2017. november 15., szerda

Ahogy én viselem, 1. rész: őszi szettek Ezsubegz hátizsákkal

Tavasszal elkezdődött egy folyamat, amelyet mindenképpen folytatni szeretnék, és ha minden jól megy, még a héten lesz újabb ilyen témájú bejegyzés a blogon. Arra a döntésre jutottam ugyanis, hogy többször is megmutatom majd, hogyan öltözködöm a hétköznapokban, és ennek keretében lesznek olyan bejegyzések, amelyekben magamon mutatok meg egy-egy szettet, illetve ha érdeklődés övezi őket, akkor olyanok is, amelyekben csak a ruhadarabokkal és kiegészítőkkel szemléltetem, hogy hogyan variálható egy-egy alapdarab, és hogyan építhető be ugyanaz az elem különböző színű és stílusú szettekbe. Előbbinek egyik első kezdeményezése volt ez a bejegyzés, amelyhez édesanyám nyújtott fényképészi segítséget, utóbbinak pedig a mai lesz az – fogadjátok szeretettel.

A mai szettek főszereplője pedig az Ezsubegz Fluffy Puppy, amely ebben a bejegyzésben már szerepelt nálam. Bár már nem kapható, értesüléseim szerint a No Border üzletében néhány hete még megtalálható volt egy utolsó darab belőle, így lehetséges, hogy még most is ott árválkodik, másrészt pedig jó alternatívát jelenthet rá színvilágában az egyik őszi újdonság, a You Rock kollekció Alice nevű darabja (elérhető itt). A csodás Puppyt pedig számos őszies szettbe belefoglaltam, hogy megmutassam Nektek, mennyi arca van, és mennyire jól illik a bohókás külseje ellenére az igazán csajos és elegáns szettekhez is.

Elsőként egy tavaly vásárolt, zöld H&M szövetkabáttal és a Kis Diófa utcában található Home Therapy üzletben vásárolt kendővel kombináltam. Hogy ne legyen komor az összhatás, egy Avon fülbevalóval és egy szintén Avon gyűrűvel tettem vidámabbá a megjelenést, a lábbeli pedig a Deichmann üzletéből van, és mostanra már kétéves darab. Nagyon jól bírja a gyűrődést annak ellenére, hogy műbőrből készült, de persze az impregnáló spray hasznos segítség az ilyen cipők esetében.



A második szett már jóval vidámabb és fiatalosabb összhatású, és mostanra jóval vastagabbra cserélném a kabátot benne. Mondjuk egy drapp szőrmés, párka szabású, bélelt télikabátra, de a szett jellegét megtartanám. A dzseki egyébként a Cosmos City üzletéből van, a kendő Springfield márkájú, és már sok-sok éves, az órát Avon-katalógusból rendeltem, a nyaklánc Zenzero, a cipő C&A, a fübevaló pedig I am márkájú, és rózsakvarccal készült, így jól illik a szintén ásványos nyaklánchoz. A kendő hoz színt ebbe az összeállításba, és ha már úgyis színes, gondoltam egy nagyot, és eltérő színű kiegészítőkkel kombináltam, ezáltal vidámságot csempészve az általam egyébként egyáltalán nem kedvelt őszbe.



Az alábbi szettben ugyanaz maradt a dzseki, ugyanakkor a cipő és a kendő cseréjével már jóval elegánsabb irányba tereltem a hatást. A kendő és az óra Avon, a cipő S. Oliver, és az egyik legkényelmesebb darabom, a szerényen megbúvó leveles nyakláncot a Rossetti Bizsu kínálatából szereztem be két évvel ezelőtt, a szintén leveles fülbevaló pedig a Bijou Brigitte egyik leárazásakor került a kosaramba. Ezt a szettet akár barátnős vásárolgatásokhoz, akár randevúra szívesen viselném, mert a fiatalos, ugyanakkor elegáns darabokat is tartalmazó megoldás bármilyen környezetben megállja a helyét, akárhogyan is alakuljon a program.



A fenti szett egyébként az alábbi kiegészítőkkel még vidámabbá tehető. A kendő, az óra és a gyűrűk szintén az Avon kínálatában voltak kaphatóak, a fülbevalót pedig ajándékba kaptam hosszú évekkel ezelőtt.



Ez esetben a dzseki már egy khakizöld darabra is lecserélhető. Az itt láthatót egy Humana használtruha-üzletben szereztem be két éve, és azóta is nagy örömmel viselem.



A következő képen szintén egy szett három variációját láthatjátok. A cipő alatt megbúvó drapp szoknya mellé egy napsütést idéző, sárga felsőt választottam, és a virágos ékszereket jól kiegészíti a szintén virágos és ráadásul fodros kendő. A szoknya a H&M üzletéből van, az ékszerek az Avon egyik régi katalógusából, az óra 10 évvel ezelőtti beszerzés, és a gyöngyház számlap és az elegáns fazon máig nagy kedvencem, a kendő pedig a Takko üzletéből van, és 5-6 évvel ezelőtt leptem meg vele magam. Dzsekiként egyébként a fentebb látható khakizöld darabot választanám hozzá. Sajnos nem hiszem, hogy idén lesz még alkalmam viselni, de előszeretettel szoktam mind a színvilággal, mind a mintákkal tagadni az ősz megérkeztét.



Ugyanez a szett fekete cipővel is igencsak jól mutat, mivel a talpa és a sarka drapp színű, bár akár a fentebb már bemutatott barna Deichmann csizmával is el tudnám képzelni a hidegebb napokon. Ez a fekete cipellő is Deichmann darab, és a magas sarka ellenére rendkívül kényelmes. Ehhez a változathoz már egy elegánsabb fekete kabátot is el tudok képzelni, és szintén jó választás lehet randevú esetén.



Ha pedig továbblépünk, és még több színt szeretnénk csempészni az utolsó melegebb őszi napokba, az alábbi kendővel és bohókás-színes fülbevalóval megtehetjük. A kendő a Párizsban töltött napom szép emléke, az óra Ebay-beszerzés, a fülbevaló pedig saját készítésű darab. (Akit esetleg érdekelnek további Djkatydesign darabok, annak figyelmébe ajánlom a régi blogomat.)



Az utolsó szett tartalmazza az egyik legeslegnagyobb kedvencemet, a zebrás, őszi színekkel készült Rossetti Bizsu kendőt. Egy ugyanilyen egyébként már gazdára talált egy nyereményjáték keretében, és remélem, azt is ugyanannyira szereti a gazdája, mint én a sajátomat. Az óra és a bross ez esetben is Avon, a fülbevaló egy Bijou Brigitte-leárazásos darab, a felső pedig TNT márkájú, és annyira régi, hogy azt sem tudom, hol szerezhető be.


Farmerral párosítanám, hiszen szinte mindig ezt viselek, de elegáns barna vagy sötétszürke nadrággal is el tudnám képzelni. A mostani hideg időjárásban már csizmára cserélném a cipőt, és drapp szövetkabátot vennék fel a szetthez.



Nos, ennyi lenne a sorozat első része. Remélem, tetszik Nektek, és ha igen, mindenképpen lesz még hasonló, mert nagyon élveztem a különböző szettek összeállítását és fényképezését.

Ti milyen szetteket hordtatok az ősz folyamán? Milyen márkájú a kedvenc táskátok? No és legyen-e még a maihoz hasonló bejegyzés a későbbiekben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.