2017. november 14., kedd

LUSH I Love Juicy és Veganese – a hajam fényének titka

Az elmúlt egy évben sokszor kaptam pozitív megerősítést a hajammal kapcsolatban, és a fazon és a szín mellett bizony sokaknak feltűnt a fényessége is. Így aztán úgy döntöttem, éppen ideje, hogy leleplezzem a fényes hajam titkát, egy igen jól bevált kombinációt, amelyet talán soha le sem cserélek már. Lehetséges, hogy időről időre más márkák is helyet kapnak majd a hajápolási rutinomban, tesztelés céljából, de mindig szeretnék majd visszatérni a LUSH hajápolóihoz. Volt már több másik kedvencem is, méghozzá mosás előtt használandó hajpakolások, amelyek tesztben ugyan nem szerepeltek, de videóban említettem őket, és szintén szeretnék majd visszatérni hozzájuk, illetve olyan sampont is használtam már a márkától, amelyet részletes tesztben is bemutattam Nektek itt. Mindegyiküknél jobb választásnak bizonyult azonban a ma tárgyalt két termék, amelyeket először termékmintaként próbáltam ki.

Méghozzá teljesen random módon érkeztek hozzám, ugyanis nem üzletben kértem személyesen, hanem a LUSH csapata lepett meg velük egy rendelésem alkalmával, az alábbi két tégelyben:





Mivel elég nagy mennyiséget kaptam a tégelyekben, valamint kifejezetten kevés termékre van szükség egy-egy hajmosáshoz, körülbelül 5-6 alkalomra elegendő is volt a fenti mennyiség. Ez a néhány alkalom pedig meg is győzött, ugyanis már ennyi idő alatt is jelentős javulás állt be a hajam állapotában. Jöhetett tehát a teljes kiszerelés és a hosszú távú használat, az alábbi flakonokkal:



Ahogyan a fenti flakonképeken látható, a fenti részen áttetszőbb, ugyanakkor sötétebb a sampon, ezért mindig ügyelek, hogy kiöntés előtt a kupak felé áramoljon az alsóbb, sűrűbb réteg, és csak ezt követően adagolok belőle a tenyerembe.



Az illata fenomenálisan gyümölcsös, ugyanakkor natúr jellegű marad, és nem túláradó. A hajon jól habzik, és bizony az egyéb samponok esetében érvényes diónyi mennyiség helyett bőven elegendő belőle egy mogyorónyit eloszlatni és felhabosítani a hajon. Kifejezetten csikorgósra tisztítja a hajat, tehát egyértelműen biztosítja a tisztaság érzetét, ugyanakkor nem szárít, így sietős napokon sokszor ki is hagyom a balzsamozást, és csupán hajolajjal egészítem ki az általa biztosított ápolást. Rendkívül lassan fogy, így jó befektetésnek bizonyul, és meg merem kockáztatni, hogy még a fentebb már említett Fairly Traded Honeyhoz képest is jobban szereti a hajam. Ápol, tisztít, ráadásul dúsít is, nálam tehát teljes a sikere.


A Veganese hajkondicionáló a samponhoz képest jóval sűrűbb állagú, ami jól fog látszódni a legutolsó képen is, ugyanakkor nem annyira sűrű, hogy ne lehetne könnyedén kinyerni a flakonból.



A vegán tulajdonsága egyébként számomra nem volt fontos, tényleg csupán azért döntöttem mellette, mert bevált a hajamnak. Mások számára ugyanakkor előnyt jelenthet, az állatkísérlet-mentesség mellett még egy pozitív tulajdonságot adva a terméknek. 



Az illata behatárolhatatlan, ugyanakkor csodás. Sokkal visszafogottabb, mint akár az itt tárgyalt sampon, akár sok más LUSH termék, ezért a márkával csak ismerkedők és a visszafogottabb illatokat kedvelők számára egyaránt jó választást jelenthet. A más balzsamok esetében megszokott 2-3 diónyi mennyiség helyett elegendő belőle 1 diónyit használni, és ez az állig érő hajam esetében is így volt, nem csupán a mostani rövid fazon miatt érvényes. Az állaga érdekes, ugyanis nem marad olyan csúszós a hajon, hanem mintha azonnal magába szippantanák a kiszáradt hajvégek, mégis megfelelően táplál, és a hajból is könnyen kiöblíthető. A fejbőrre is jó hatással van, így az őszi szelek beálltakor előszeretettel alkalmazom fejbőrpakolásként is, így kevésbé száraz és viszketős a fejem, ugyanakkor a hajamat nem zsírosítja.


A hajam olyan szintű puhaságot és fényt kap tőlük, amivel nem lehet betelni. A tükörbe pillantva újra és újra rácsodálkozom a ragyogására, és sokszor azon kapom magam, hogy egy hajtincset simítgatok az ujjaim között, annyira jól esik hozzáérni.

A sampont itt találjátok meg a LUSH Magyarország honlapján, a balzsamot pedig ide kattintva érhetitek el, és az általam használt, kb. egy évre elegendő mennyiséget tartalmazó 250 g-os flakon ára a sampon esetében 4950 Ft, a balzsam esetében pedig 3900 Ft.

Nektek van aktuális kedvencetek a márka kínálatából?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.