2012. március 26., hétfő

Coastal Scents Mirage paletta – képek, színminták, vélemény

Rég áradoztam már CS termékekről, ezért most épp itt az ideje egy új bejegyzésnek. A Mirage palettáról lesz szó, amely csodálatos földszíneket tartalmaz, van benne metál, szatén, fényes, matt és irizáló szín egyaránt. Kiemelném, hogy sok helyütt olvastam olyan véleményeket, miszerint nem helytálló a neve, én azonban vitatkoznék ezzel. Ha valaki a sivatagban bandukol, és délibábot lát, pontosan ezekből a színekből álló oázist képzel maga elé, az oázisok gazdagsága jelenik meg a palettában is.

Odavagyok érte teljesen, egyetlen problémám van csak, ami már másik palettáknál is ellenemre volt: sajnos nem válogatták szét textúra szerint a színeket, így sok barna első ránézésre azonosnak tűnhet, és csak jó adag tapasztalatszerzés után tudhatja a palettatulajdonos, melyiktől milyen hatást várhat a szemhéjra felkenve. Mindenesetre ennél a palettánál is úgy gondolom, megéri a tanulási időt, mert a színek egyszerűen gyönyörűek, könnyű velük dolgozni, könnyű ötvözni őket.

Coastal Scents Mirage paletta – természetes fényben 

Coastal Scents Mirage paletta –  vakuval

Coastal Scents Mirage paletta –  napfényben

Látható, hogy sajnos a paletta egyik színe szállítás közbeni törés miatt javításra szorult (3/4-es), de mivel meg tudtam javítani, és így sem veszít semmit az értékéből, nem panaszkodom. Egy másik szín, az 1/7-es repedt volt, a javításkor a szomszédjára cseppent egy kis alkohol, emiatt látható a rózsaszín csík a 2/7-esen. Azt is el kell mondanom, hogy írtam a Coastal Scents cégnek ez ügyben, és azonnal reagáltak, sajnálatukat fejezték ki, nem kértek még fényképet sem, hanem felajánlottak két lehetőséget: egy sértetlen palettát, illetve a vásárlási összeg azonnali visszatérítését. A kiválasztott lehetőségnek megfelelően jártak el 24 órán belül, tehát a cég ügyfélszolgálati szempontból sem hagy kivetnivalót maga után, bátran ajánlom. A leggyorsabb szállítási móddal egyébként 3 nap alatt megérkeznek a termékek, sok buborékfólia között, biztonságosan csomagolva, a legolcsóbb szállítással 6-7 munkanappal lehet számolni, bár a leírás szerint akár hetekbe is telhet.

Néhány közeli kép:

Mirage ízelítő – vakuval, 1.

Mirage ízelítő – vakuval, 2.

Mivel ez a kedvenc sarkom a palettában, leginkább a zöldes-rózsaszínes-kékes szekcióról készítettem képeket. A színmintákat ugyanakkor a szokásos módon, sminkalapra, kisméretű ecsettel, a színeket a paletta minden részéről próbálgatva készítettem.

Coastal Scents Mirage paletta – színminták természetes fényben

Coastal Scents Mirage paletta – színminták vakuval 1.

Coastal Scents Mirage paletta – színminták vakuval 2.

Próbálkoztam, hátha becsillannak a kis részecskék, hogy látszódjon a különbség a nagy pigmentű és az irizáló, na meg a többi hatás között, de aztán vakuval még makróztam is párat, hátha elő tudom hozni a lényeget. Ennyire jutottam, majd egyszer, ha jobb gépem lesz, jobbak lesznek a képek is. A lényeg azért talán látszik:

Mirage ízelítő vakuval, 1.

Mirage ízelítő vakuval, 2.

Mirage ízelítő vakuval, 3.

Most, hogy már van Naked palettám, ahhoz is hasonlítgatom a festékeimet, és bár a többi Coastal Scents palettám is pigmentált, mégsem érnek a Naked nyomába minőség szempontjából, ez viszont igen, főleg a narancsos színektől kezdődően jobbra. Fel is vettem a listára, amelyen a Nakeddel összehasonlítandó egyéb palettáim szerepelnek. Puha, nagyon pigmentált, gyönyörű színek várják benne a kísérletező kedvűeket, rengeteg a natúr sminkhez való szín, ugyanakkor gyönyörű barackszínek, rózsaszínek, kékek és mélybordók tarkítják, nem a megszokott meleg színű paletta, az biztos.

Összegzés:
Tökéletes kezdő paletta, ha valaki nem rikító, igazán élénk színekre, hanem visszafogottabb, füstös sminkekre vágyik. A minősége kiváló, a színek puhábbak és könnyebben eldolgozhatóak még az Original és az Ultra Shimmer színeinél is. Beszerzése több helyről is lehetséges, ha többen összeállnak, illetve több terméket rendelnek, akár ecseteket és egyéb palettákat is, akkor talán érdemes a Coastal Scentstől rendelni közvetlenül:
Ha valaki csak erre a palettára szereetne benevezni, a magyar forgalmazót is jó szívvel ajánlom, kedves, segítőkész ügyfélszolgálat várja a vevőket itt is:

Nemsokára jelentkezem majd sminkkel is, addig is szép tavaszi napokat és gyönyörű sminkeket kívánok mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.