2012. március 29., csütörtök

Real Techniques Core Collection ecsetkészlet – képek és vélemény

Aki szokott angol nyelvű sminkvideókat nézni, nagy valószínűséggel találkozott már a Pixiwoo által készített videókkal. Két testvér készíti őket, Sam és Nic, mindketten sminkmesterek, és hobbiból mára nagyon komoly kis vállalkozássá nőtte ki magát a kettejük csatornája. Saját blogjuk is van, ahová szorgalmasan írogatnak, terméktesztek, sminkek és sok egyéb várja az amatőr és profi sminkeseket. Jómagam is sok tippet merítettem már tőlük, érdemes őket nézni, mert ellentétben sok sminkvideó-gyártóval, ők tényleg mindig mutatnak valami újat, visznek valami csavart a sminkekbe, és nem ugyanazt a füstös sminket látjuk tőlük mindig, más-más színváltozatban.

Nagy sikerüknek köszönhetően az Avonnal is szerződésük van, és a Mirror magazinnak szoktak sminkvideókat készíteni, amelyekben Avon termékeket (is) használnak. Mivel ennyire sikeresek, úgy döntöttek, új ecsetek gyártásába kezdenek, amelyek az ő igényeiknek megfelelő, saját tervezésű, igényes darabok lesznek, amelyek ugyanakkor kedvező áruknak köszönhetően mindenki számára elérhetők. Ez a Real Techniques termékcsalád. Van külön csatornája is, ahol Sam a saját ecseteivel alkot csodás sminkeket (Nic végül a terhessége miatt nem vett részt a sok utazással járó tervezési folyamatban), illetve bemutatja, mire valók az egyes darabok. Van saját weboldal a márkához is, ahol szintén megtalálhatók a videók logikusan csoportosítva, egyéb tippekkel és segédanyagokkal, illetve az egyesült államokbeli vásárlóknak rendelésre is van lehetőségük.

Itthon megszerezni nem igazán lehet őket, Edit blogjának köszönhetően azonban a magyar vásárló is szert tehet rájuk (nála is nézzétek meg a képeket), vagy ott van a Victoria Health oldala, ahol rendelkezésre áll nemzetközi szállítás. Én is az utóbbi helyről rendeltem, mert a készlet mellett egyéb dolgokra is szükségem volt a náluk kapható termékekből.

Nézzük, miről is van szó.

Real Techniques Core Colletion – vakuval, 1.

Real Techniques Core Colletion – vakuval, 2.

Real Techniques Core Colletion – természetes fényben, 1.


Real Techniques Core Colletion – természetes fényben, 2.

Ami a képeken nem látszik:
Imádni valóan puha, gyönyörű kialakítású ecsetek, jól is néznek ki, bár a színük kismértékben eltérő, gondolom, ez a gyártási idők eltérése miatt van, engem személy szerint nem zavar, hiszen az ecsetek minősége amúgy kiváló. Ultraplüss taklonszálakból áll, tehát nincsenek állatkísérletek, nincsenek állati eredetű anyagok, teljesen „kegyetlenségmentes” (cruelty free) termékek. Mindegyik ecsetet kézzel vágják a megfelelő formára, hogy tökéletesen illeszkedjenek az arc hajlataihoz. A nyél alumínium, tehát könnyű, a Core Collection színe sárga, ami a bőrre tervezett ecsetek színe ebben a termékcsaládban. Ugyanakkor tudni kell, hogy mivel mind ugyanolyan anyagból van, és egyaránt használható por állagú és krémes termékekhez, bármelyik ecsetet használhatjuk bármire, és sem a termékeknek, sem az ecseteknek nem lesz ettől baja. Emellett a nagyobb ecsetek megállnak a saját lábukon is, bár én ezt nem fogom kihasználni, mert nem éppen szellős az asztalom, az ecsetek pedig nem állnak túl stabilan.

A tok is csemegéket rejt: a bemutató videóban jól látható, hogy becsukva és kinyitva is a kívánt helyzetben marad a tépőzárnak köszönhetően, sőt, akár az asztalon állítva is tarthatjuk, így mindig kézre lehetnek az ecseteink. Azt viszont tudni kell, hogy a nyél fekete része jól tapad, gumiszerű, tehát utazás közben jól jön, hogy nem csúsznak ki a tokból az ecsetek, viszont kivenni sem egyszerű őket a helyükről.

Az ecsetek a tokban elfoglalt helyzetüknek megfelelően balról jobbra (viszonyításképpen mindegyik mellé odatettem egy átlagos méretű golyóstollat).

Real Techniques contour brush

contour brush: kis, lekerekített fejű ecset, tökéletes kontúrozáshoz és hihglighter termékek használatához, akár  az arcon, akár a szemöldökcsonton. Szintén tökéletes az alapozó felvitelére, mert alakjának köszönhetően jól odaférünk vele a szem alatti részen is. Ugyanígy alkalmas korrektor felvitelére, illetve a korrektor porral való fixálására.

Real Techniques pointed foundation brush

pointed foundation brush: bár alapozóecsetnek hívják, szerintem túl kicsi erre a célra, túl sok munkát igényelne eloszlatni, csíkos lehet a fedés, és az alapozó el is kezdhet megszáradni közben. Tökéletes viszont korrektor felvitelére a szem alatt, vagy akár szemhéjalapozó eloszlatására.

Real Techniques detailer brush

detailer brush: az előző miniatűr mása, nagyon helyes kis ecset, tökéletes a pattanások korrektorozására, vagy akár szájfény és rúzs felvitelére is. Emellett a szem külső V-jében is jól lehet vele dolgozni, a hegyével pedig satírozni lehet a szempilla vonalában fölül és alul egyaránt.


Real Techniques buffing brush

buffing brush: kedvenc ecsettípusom, tökéletes az alapozó felvitelére, mert körkörös mozdulatokkal a bőrbe dolgozható a folyékony alapozó, vagy akár a krémes és ásványi alapozók is. Mérete és anyaga a pirosító felvitelére is tökéletessé teszi, valamint az alapozót is fixálhatjuk vele porpúderrel.

Nem éppen olcsó mulatság benevezni egy ilyen készletre, így nyilván felmerül a kérdés, vajon elég-e, ha ezt a négydarabos kollekciót veszi meg valaki. A válasz sajnos nem. Bár a bőrünket tökéletessé tehetjük vele, és részben használhatók szemhéjon is, jóval több mindenre van szükség a tökéletes sminkhez. Viszont egy kifejezetten a szemre való készlettel kiegészítve már felkészültek lehetünk. Nem elhanyagolható az ecsetek állatbarát volta sem, manapság ez elég sokat nyom a latban, és mivel az ecsetek megfelelő ápolás mellett több évtizedig is szolgálhatnak minket, mindenképpen megéri a befektetés. Hiszen többre megyünk rossz sminktermékekkel és jó ecsetekkel, mint a legjobb termékekkel, ha nem a megfelelő ecseteket használjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.