2017. január 7., szombat

Picture Polish Merge – egy új szerelem

Akik régebb óta követik a blogot, két dolgot már tudhatnak rólam: Picture Polish-rajongó vagyok, emellett pedig régóta keresem a tökéletes nude körömlakkot. A Grace kedvencem lett, itt bejegyzést is olvashattok róla, az A-England Her Rose Adagio sajnos nem, és a barnás vonalon nem is igazán volt még jelöltem. Ebből kifolyólag nagyon megörültem a Merge megjelenésének, amely ezt a lehetőséget rejtette magában, és a szeptember óta kívánságlistaként létező álomlakkokat decemberben végre meg is rendeltem. Nem volt kérdés, hogy melyik kerül majd elsőként a körmömre, így napok óta ezt a csodaholo drapposszürke lakkot viselem.

Szerencsére napfény is rendelkezésre állt a fotózáskor, így a szűrt fény mellett napsütésben is sikerült megörökítenem azt a csodát, amelyet magában rejt.





Nem igazán értem, hogy miért, de kifejezetten jól mutat a körmeimen, és mivel a viszonylag világos színű hololakkok közé tartozik, optikailag kissé hosszítja is a körmeimet. Egyébként 3 réteg látható rajtam, alap- és fedőlakkal, de igazából két réteg is elég lehet a kissé vastagabb rétegekkel lakkozók számára. A Picture Polish lakkok ecsete továbbra is zseniális, és semmilyen fajta javításra nincs szükségem a körömágynál, ha kellően óvatos vagyok. A kisméretű ecset ugyanis annak ellenére is tökéletes ívet alkot a körömágy mentén, hogy nincs lekerekítve. Nem tudom, mi a titka, de az biztos, hogy működik.


A lakkot szokás szerint a Nailland áruházából rendeltem meg, és ide kattintva Ti is eljuthattok az oldalára.

Nektek hogy tetszik? Van hasonló árnyalat a gyűjteményetekben?

14 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Tegnap sajnos letörtem az egyik körmömet felmosás közben, ezért mostanra a Grace figyel a kissé lereszelt körmeimen. A Merge-nek amúgy még semmi baja nem volt, úgyhogy ha nincs ez a baleset, még maradhatott volna :-)

      Törlés
  2. Szia Katy! Nekem is megvan ez a lakk. Emlékszem, amikor megvettem, az volt az első gondolatom, hogy "ez az én színem"! Igaz, azóta talán csak két alkalommal viseltem, de ennek ellenére nagyon tetszik. Bár az az igazság, hogy sajnos az én körmeimen alap- és fedőlakk használatával sem tartósak a PP lakkok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :-) Tényleg nagyon szép szín, és úgy örülök, hogy jól áll, és nem okozott csalódást úgy, mint sok másik.

      Megkérdezhetem, hogy milyen alap- és fedőlakkot használsz? Próbálkoztál sokfélével? Lehet, hogy csak az adott kombináció nem jön be, amit most használsz, én is sokáig keresgéltem ugyanis, mire ráakadtam a tökéletesre :-)

      Törlés
    2. Alaplakknak az Evelin 8 in 1 körömerősítőjét, fedőlakknak pedig az Everglaze-t vagy a Sally Hansen fedőjét használom. A legtöbb márkánál beváltak ezek a kombinációk. Párszor már elcsábultam a PP-ket tekintve, mert tényleg különleges színei vannak. Viszont rajtam egyik sem tartós. (Bridget, Grace, Merge, Doucer, Magic van meg.)

      Törlés
    3. PP-vel nekem sem jött be az Eveline, két nap után már pattogott le rólam a Freya's Cats, úgyhogy utána váltottam is. Próbálj ki esetleg másik alaplakkot a PP-k esetében, hátha tudnád hosszabban is hordani a már meglévő szépségeket :-)

      Törlés
  3. Szép, szép, de magamon nem tudom elképzelni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rajtad én is inkább valami élettel telibb színt tudok elképzelni :-)

      Törlés
    2. :-) De aranyos vagy! Kedvet kaptam egy kis lakkozáshoz!

      Törlés
  4. Különleges szín, de nekem nem állna jól, sajnos. Nemrég kevertem magamnak egy meleg árnyalatú sötétszürkét, mondjuk zöldet szerettem volna, de jó lett. A PP lakkok gyönyörűek,a Bridget meg is van, de alap- és fedőlakk használattal a lábkörmeimen is a 3. napon már megkopik, úgy hogy bármilyen olcsó lakk 2 hétig szép. A kezemen semmi sem tartós, de a Bridget képes lekopni úgy, hogy reggel felkenem, egész nap csak macskát simogatok és estére már nem szép. Emiatt a PP lakokkal szemben kissé szkeptikus vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyrészt nagyon jót nevettem az „egész nap csak macskát simogatok” leíráson, és hát igen, sajnos vannak ilyen lakkok. Másrészt Tőled is azt szeretném megkérdezni, hogy milyen alap- és fedőlakkot használsz, és kísérleteztél-e többfélével, vagy ugyanazt használod egy jó ideje. Nekem például a Seche Vite alaplakkja nagyon nem vált be, ugyanakkor egy addig ismeretlen márka, a Dermacol alaplakkja örök kedvenccé nőtte ki magát. :-)

      Törlés
    2. Alaplakknak a Sally Hansen alap-és fedőlakkját használom, ami alaplakknak szuper, fedőlakknak szörnyű, mert nem bírom kivárni, amíg megszárad. Fedőlakkot sokfélét próbáltam már, a legjobban az NYC fedőlakkját szerettem, de azt már nem lehet kapni, a Bridget-re az Astor fedőlakkját kentem. Az alaplakkal nem lehet gond, mert az a körmömön marad, csak a fedő és a színes kopik.

      Törlés
    3. Lehet, hogy pont az a gond, hogy nem tapad egymáshoz az alaplakk és maga a szín. A PP-k esetében nekem például nem vált be az Eveline 8 in 1, pedig más lakkok egy hétig fent voltak vele, úgyhogy az adott termékek kombinációján is sok múlik. Nekem a Dermacol lett a kedvencem, amely száradás után is kicsit tapadós érzetű, és lehet, hogy ez a titok :-)

      Törlés
    4. Decoderm. MINDIG összekeverem :-D Itt szerezhető be:
      https://www.makeuplaza.com/hu/products/1610/3296/decoderm-hydra-protection-nail-base-alapozo-fedo-barazdakitolto-lakk

      És a barázdakitöltésről jut eszembe, hogy az Avon barázdakitöltője is kiváló.

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.