2016. december 27., kedd

Yankee Candle Festive Cocktail – egy örök kedvenc méltó utódja

Ejj, de régen volt már gyertyateszt a blogon... Épp ideje ismét felvenni a fonalat, hiszen rengeteg újdonságot próbáltam ki mostanság a cég kínálatából, olyannyira, hogy az elfogyott Tart®-okból és gyertyákból külön videót is készítek majd, a tervek szerint valamikor januárban. Tesztet viszont jobban szeretek gyertyákról írni, hiszen akármennyire is praktikus és gazdaságos megoldás a Tart®-ok használata, az én igaz szerelmeim a nagyméretű üveggyertyák. Közülük pedig egy idei újdonságot, a Holiday Party kollekció részeként megjelent Festive Cocktailt szeretném most bemutatni Nektek.

Nos, a leírása is egyből sejtette velem, hogy jóban leszünk, hiszen az összetevői alapján igazán nekem való illatról van szó. Az illatgyertya.hu oldalán a következő módon jellemzik:

Fanyar, hegyi bogyókkal és egy adagnyi frissen szedett fenyőlevéllel megfűszerezett főzet, amely ünnepi hangulatot teremt.

A frissen szedett fenyőlevelek és a bogyók együttese egyből egy régi kedvencemet, a Red Berry & Cedar nevű, már kifutott gyertyát juttatta az eszembe, amelyről annak idején tesztet is írtam. Ezt ide kattintva olvashatjátok el, és most, hogy belepillantottam, kiderült, hogy akkoriban még sem Illuma Lid korona, sem gyertyabura nem volt a tulajdonomban. Hiába, azóta bizony sok víz lefolyt már a Dunán. Na de lássuk a lényeget, ezt az új illatkompozíciót, amely csodás piros viaszba zárva várja, hogy betölthesse a lakást az illóolajai aromáival:


A viaszán láthatók a Red Berry & Cedar tesztjében is emlegetett levegő- és olajbuborékok:



A kanócot ebben az esetben is vágás nélkül gyújtottam meg, és szerencsére egyáltalán nem ugrált a láng, bár mostanra karácsonyi gyertyabura alatt égnek az ünnepi illatok.



Néhány óra égetés után nyilvánvalóvá vált, hogy nem árt neki egy kis alufóliázás, majd ezután újabb 2 óra elteltével a következő csodás viaszmedence alakult ki:


Az illata pedig cso-dá-la-tos. Kissé kevésbé fanyar, mint az említett régi kedvencem, de elég jól visszaadja a hangulatát, ráadásul mások számára pluszpont lehet, hogy a cédrus és fenyő is kevésbé testesen van csak jelen benne, így az ilyen illatoktól ódzkodók számára is jó választás lehet. Az illatleírása alapján egyébként citrust, áfonyát és feketeribizlit tartalmaz fejjegyként, fenyőt szívjegyként, valamint vaníliát alapjegyként. Az utóbbi miatt is lehet, hogy kevésbé fanyar jellegű az összhatás, és sokkal simulékonyabban, ugyanakkor egyértelműen van jelen a szoba levegőjében, 2-3 óra elteltével pedig már az előszobában is. Nagy tereket betöltő illat, így kezdőknek is jó lehet, mert biztosan nem okoz csalódást, és a bogyós gyümölcsök fűszerek nélküli jelenlétéből adódóan szerintem téli illatnak is tökéletes, úgyhogy a karácsony elteltével is érdemes lehet még beszerezni.

Ide kattintva juthattok el az illatgyertya.hu áruház megfelelő oldalára, és mivel a viaszt is próbáltam, azt is jó szívvel ajánlom, mivel a Tart® használata során is a gyertyával azonos aromát tapasztaltam.

Ti ismeritek ezt az illatot? Melyik az aktuális kedvencetek a Yankee Candle kínálatából?

14 megjegyzés:

  1. Ebből tartot vettem, és először tapasztaltam, hogy meggyújtás után kb. fél órával el kellett fújnom, annyira erős volt. Valamire nagyon emlékeztet az illata amúgy, de fogalmam nincs, mire :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerencsére nagyon erős az illata, úgyhogy jó sokáig ki is tart. Engem amúgy a TBS tavaly téli vörösáfonyás tusijára emlékeztet, csak kevésbé fanyar :-)

      Törlés
  2. Nahát alig várom már azt a vidit! :) A karácsony közeledtével én is elővettem a kis tartokat és illatosítottam, sőt ajándékba is öntöttem párat. Anyumékhoz is átvittem egy karis illatot a christmas garlandot egy kis csoki szilikon formába olvasztva. A pici darab illata még a tetőtérbe is jócskán felszivárgott. :D Épp ma vettem meg a christmas memoriest. Kb. 2m-re van az asztalon becsomizva és ide érzem az illatát. :) Szerintem nagyon kevés is elég lesz a bődületes süti illatából. A white teával jártam úgy, hogy pici darab is bőven elég, mert elég erős az illata.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan nagyon hosszú lesz majd, tényleg van hozzá alapanyag bőven :-D A Christmas Garland az egyik legerősebb YC illat, az biztos, én nagyon szeretem, gyertyaként is megvan :-) A Christmas Memories pedig egy álom <3 A White Tea még kipróbálásra vár nálam, de szerintem szeretni fogom, mert a teás illatok mindig kedvencekké válnak :-)

      Törlés
    2. Gondoltam égetek egy kis Christmas memoriest, de pont most hoztam haza a páromtól kapott liliomcsokrot, annak az illata meg most mindent beborít, na majd ha elhervadt.. :)

      Törlés
  3. Mit jelent az alufóliázás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ebből a videóból mindent megtudhatsz:
      https://www.youtube.com/watch?v=BSwFP5kAKhI&t=1s

      Törlés
  4. Hol veszed a gyertyákat/tartokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az illatgyertya.hu oldalán, és ezt a gyertyát is belinkeltem a bejegyzés végén :-)

      Törlés
  5. Elsőre nem volt kívánságlistás ez az illat, de mivel a Red Berry and Cedar nagy kedvencem volt (csak sajnos későn fedeztem fel)ezért gondolkodom a gyertya megvételén. Bízom benne, hogy tényleg erős illat, mivel egy pár csalódás után már nem mertem nagy gyertyát venni. A videót nagyon várom !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam nagyon erős teljesítményt nyújtott, az biztos, olyannyira, hogy a lakásba belépők is azonnal megérezték mindig, és dicsérték, hogy mennyire jó illat van. A nappali mellett tehát az előszobát és a mindig nyitott ajtajú is belengte, ami összesen kb. 30 négyzetmétert jelent. Remélem, Nálad is nagy kedvenc lesz, ha megveszed, de nem hinném, hogy csalódást okozna :-)

      Törlés
  6. Nekem is meg van ez az illat tart formájában, szóval már alig várom, hogy kipróbálhassam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérlek, írd majd meg, hogy miket tapasztaltál, és Nálad is akkora szerelem lett-e, mint nálam :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.