2014. április 25., péntek

Gyertyateszt – Yankee Candle Apple & Pine Needle


Bár a ma bemutatott gyertya jelenleg nem kapható, annyira bevált, hogy mindenképpen megérdemel egy külön bejegyzést, valamint személy szerint reménykedem abban, hogy idén télen ismét találkozhatunk majd vele...

A tegnapi bejegyzésben is említettem már, hiszen ez egy teljes mértékben bevált kisméretű gyertya volt, amelyre tényleg semmiféle panaszom nem lehet.

Balra az ólompaci az unokahúgom alkotása :-)

Csodás sötétzöld viasz, amely hidegen szagolva inkább fenyőillatú, mint almás, így ha nem webshopból rendelem, hanem lett volna lehetőségem megszagolni, bizony lehet, hogy nem jött volna haza velem. Így viszont adtam neki egy esélyt, és nagyon jól tettem!


A gyertya remek kis viaszmedencét képez, a kanóc normál vastagságú, vágható, így nem fullad bele önmagába a gyertya. Bónuszként pedig egy idő után a két fő összetevő mellett egy kellemes, visszafogott pörköltdió-illat is megjelent. Imádtam.

Itt a viaszmedence mélysége a lényeg

Ráadásul ez a kis minike lazán betöltötte a nappalit és az előszobát is, így nem volt kérdés, hogy az akkor még kapható közepes méretű gyertyát is beszerezzem-e belőle.

Ti próbáltátok ezt az illatot? Melyik karácsonyi Yankee Candle illat a kedvencetek?

12 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon nem vált be ez az illat. Amikor megvettem, gondoltam csak jó lehet, nagyon szeretem a fenyőfa illatot, karácsonykor a legjobb, amikor belépek a szobába a szépen feldíszített fenyőhöz, és az az illat fogad. Tart-ot vettem, így legalább sokat nem veszítettem, de sajnos olyan erős, szúrós szaga van, fél óra után megfájdult a fejem is tőle. Pedig nem raktam az egészet a párologtatóba, épp csak egy kicsit letörtem belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tudod, hogy van ez, ahogy az ízlelésünk, úgy a szaglásunk is más, és ami az egyiknek kellemes, az a másiknak könnyen lehet kifejezetten rossz élmény. Sajnálom, hogy Neked nem vált be, nálam ez a kis gyertya ideális illatárt biztosított, de ezek után kicsit félek, hogy a közepes esetleg túl erős lesz, mint Neked a Tart. :-(

      Törlés
    2. Csak érdekességképp írtam, hogy nekem pl nem vált be. Remélem nem lesz gondod a nagyobbal sem.
      Lehet, hogy a Tart-ok nem ugyanabból a viaszból vannak, mint a gyertyák?
      Az is igaz, hogy én nem igazán szoktam gyertyákat égetni, párologtatni, így lehet, hogy nem vagyok hozzászokva ezekhez az erős illatokhoz. Bár ez az illat már az első perctől fogva kellemetlen volt...

      Törlés
    3. Nagyon jól tetted, mindig is érdekesnek találtam, hogy hányféleképpen érzékeljük ugyanazokat a dolgokat. Remélem, nem értettél félre! A Tart-ok koncentráltabb illatanyagúak szerintem, valamint a kis gyertya az átmérője miatt kisebb felületen ontja magából az illatot, mint a Tart, erre tudok még gondolni, de mondom, simán lehet, hogy a Te orrod érzékenyebb erre az illatcsaládra, csakúgy, mint az erős ízeknél: van, akit nem hat meg az a torma, amitől én bekönnyezek és orrot fújok :-D

      Törlés
  2. Érdekes hogy nálunk nem tetszett ez az illat, túl erősnek éreztem. Aztán átvittem a gyertyát a mamámnak és nála meg olyan kellemes volt. Valószínűleg a nagyobb tér miatt. :)
    Én ilyenkor nem szeretem ezeket a karácsonyi-téli illatokat, egyszerűen zavarnak, tegnap a kocsiból is leszedtem a karamellás autóillatosítót. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, nem mindegy, mekkora térben ég az a bizonyos gyertya, a karamellás mintagyertya a hálószobában túl erős volt, a nappaliban meg ideális. :-) Nálam még a téli illatok is égnek néha, főleg ha hideg van, de ha süt a nap, már a virágos tavasziakra vágyom :-)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Szerintem nagyonés mindenféle fűszeresség nélkül is ideális télre :-)

      Törlés
  4. Hú, ennek biztos nagyon jó illata lehet :) szinte érzem is a szobában :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, örülök, hogy sikerült érzékeltetnem az illatot :-)

      Törlés
  5. Hű, ez nagyon ígéretes illatkombinációnak hangzik, lehet majd kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, visszatér majd, mert sajnos kifutóként vettem :-(

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.