2013. november 22., péntek

Gyertyateszt – Yankee Candle Sicilian Lemon

Sajnos vannak olyan gyertyák is, amelyekről nem tudok jót írni, és ma is egy ilyen következik.



Nagy reményeket fűztem hozzá, mert olyan igazi, „öblös”, erős citromillatra számítottam, ám ezzel szemben alig érződött belőle valami. Se nem fanyar, friss, se nem erős, hanem valami kis szerény, rejtőzködő aroma csapta csak meg néha-néha az orrom. Eddig két szerelmem, a Cranberrry Chutney és a Camomile Tea nem zavaróan, ám erőteljesen illatozott, de azóta valahogy elmaradt a wow-hatás, és ez történt ennél az illatnál is.

Ti próbáltátok? Ha igen, mik a tapasztalataitok vele?

15 megjegyzés:

  1. Azt hittem jó lehet ez az illat de ha azt mondod a Cranberrry Chutney és a Camomile Tea jobb illatú akkor karácsonyra ilyet szeretnék. Még nem rendeltem meg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azok illatgyertya létükre is betöltötték a szobát illattal, ez pedig sajnos nem. A Cranberry Chutney ráadásul igazi téli illat, legalábbis a piros bogyós gyümölcsök számomra valahogy a telet idézik. :-)

      Törlés
  2. Nekem sajnos az ilyen gyertyáknál mindig elmarad az átütő hatás, ezért párologtatok inkább illóolajakat . :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére nekem már vannak pozitív tapasztalataim, de tény, hogy az illóolaj a tuti. Idén ráadásul az Aromax is szuper téli illatokkal készült, mézeskalácsos és karácsonyi hangulatú is van. :-)

      Törlés
    2. Igen láttam, tuti hogy mindkettő landol a kosaramban! :D

      Törlés
  3. Én most a Blissful Autumn-ot égettem tart formájában és úgy is csodás. :) Ha erősebb illatokat akarsz, akkor szerintem érdemes tartot használni. :)

    Karácsonyra mindenképpen rendelek majd üveggyertyákat is, plusz jópár tartot. :) Azt tudni kell, hogy ezek csak minta gyertyák, szóval aki arra számít, hogy hatalmas illat orgia lesz az égetésükkor az természetes, hogy csalódni fog. Ha olyan erős illatuk lenne mint az üveggyetyáknak, akkor mindenki ilyet rendelne nem 3000 Ft-os (a legolcsóbb) üveggyertyát. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem én, hogy nem annyira intenzív az illatuk, de nem is egész méretű illatgyertyákhoz hasonlítom, hanem a társaihoz, amik között volt egész szobát betöltő, szóval azért van köztük jobb, az tény. :-) Tartozni egyelőre nem szeretnék, mert el kell fogyasztani az egyebeket, addig azokat hasonlítom össze egymással, de ha elfogytak, jöhetnek a cuki tartok is :-)

      Törlés
  4. Nagy cuki a gyertyatartód :) Én imádom a fahéjas és almás gyertyákat :) Most is illatozik mellettem egy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, én most rábukkantam néhány kincsre drogériában és neten egyaránt, szerintem még a kipróbálásuk előtt,a z első szaglás alapján készítek egy bejegyzést róluk, még ha úgy nem is tudok teljes tesztet írni, mert azért ötletet adhatna sokaknak :-)

      Törlés
  5. Azt tudni kell a mintagyertyákkal kapcsolatban, hogy nem azt a célt szolgálják, hogy beillatozzák az egész szobát. A lényege az egésznek, hogy mielőtt megveszed az üveggyertyákat ki tudod próbálni milyen az illat. Ha nem szeretnél üveggyertyákat venni több ezer forintokért akkor ajánlom a tartokat. Elég sokáig kibírják és nagyon nagy illatorgia lesz a szobába. A legkisebb szobánkba maximum fél óra után el kell fújnom alatta a gyertyát, olyan erős lesz az illat. Ezek közül nekem amik a legjobban tettszenek: blissful autumn, chrismass cookie, fireside treats, home sweet home és kitchen spice

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem én, hogy MINTAgyertya, és nincs is ezzel gond, csak annyira beelnyúltam a tutiba kettővel, hogy azóta mindent ahhoz viszonyítok. Ha pedig egy-egy illat lehet mintagyertya formájában is jó, akkor a többi miért gyengusz, és miért ne lehetne a jobb a viszonyítási alap? :-) Egyébként nagy gyertyában is szagolgattam néhányat, és ott sem volt átütő erősségű mindegyik.

      Viszont köszi a tartos tanácsot, már annyian írtátok, hogy kénytelen leszek azokat is tesztelni, de előbb elhasználom a meglévő készleteket. :-) Ja, és a Kitchen Spice totális szerelem nálam is :-)

      Törlés
  6. Fú, a gyertyák, nálam is éppen 3 darab ég!
    És a szupi blogod díjat érdemelt tőlem! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm szépen! :-) Milyen gyertyák égnek Nálad? :-)

      Törlés
    2. Most éppen IKEA illatosak vannak porondon :)

      Törlés
  7. Oh, ezeket a mintagyertya verziókat még nem próbáltam, a tartok viszont annyira erősen illatoznak, hogy néha már el kell fújnom őket. :DD

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.