2014. július 2., szerda

Avon Sweetheart Plum – a paletta, amely akár jó is lehetne


Akik már jó ideje olvasnak, jól tudják, hogy rengeteg Avon terméket vásárolok magamnak, és sokuknak akár több esélyt is adok, ha kell, hogy kitapasztaljam, miként működnek a lehető legjobban. A palettáik azonban sorra elvéreznek nálam, ráadásul az új formulájú négyes palettáik részletes tesztje során mindössze néhány darab vált be igazán, míg a régi formulájú kedvencek, pl. a Pink Sands örökre eltűntek... (Róla itt találhattok tesztet.)

Ezt a palettát azonban megrendelte egy vásárlóm, és annyira szép volt élőben, hogy úgy éreztem, két társával együtt esélyt adok neki, tehát az elkövetkező időkben mindhárom tesztjére sort kerítek majd, és kiderül, hogy megérik-e az árukat (kb. 1500 Ft).

A paletta szerintem gyönyörű, és a színösszeállítás is jól megoldott, hiszen a belső szemzugba tehetjük a legvilágosabbat, a szemhéj közepére a tekintetet jól megnyitó fényeset, a külső V-ben pedig a kevésbé fényes sötétlila kerülhet mélyítőszínként.



Használat után jól látszik, hogy sajnos itt is várhatóan egyre inkább eltűnik a színek csillogása, és mintha csak a felső réteg lenne annyira különleges, amennyire az első látásra sejthető (az Essence szemfestékei esetében láthattunk már hasonlót): 


Csodás smink készíthető vele, és a pigmentáltság sokkal jobb, mint a négyes szemhéjpúdereik esetében:



A csillogást viszont még vakuval sem sikerült elkapnom, pedig csodásan fénylenek a középső szín csillámai:



Viszont egyáltalán nem rózsás a helyzet néhány óra elteltével, ugyanis az Urban Decay nagy csillámokat tartalmazó színeihez hasonlóan ebben az esetben is az arcon landol az összes, és a szemsmink így már nem marad olyan különleges, meg hát az ember lánya nem vágyik arra, hogy diszkógömb legyen belőle. Ha innen nézzük, akár pozitívum is lehet az, hogy a felső réteg tűnik csak csillámosnak, de sajnos egyelőre nem teszteltem ahhoz kellően hosszasan, hogy kiderüljön, vajon megúszhatók-e a csillogó részecskék a paletta kitartó használatával.

Összességében tehát sokkal pigmentáltabb a paletta, mint az Avon átlagos teljesítményű darabjai, a csillámok lepotyogása azonban sokat levon az élvezeti értékéből. Lehetséges, hogy a Too Faced kifejezetten csillámokhoz kifejlesztett Shadow Insurance szemhéjalapja a helyén tudná tartani, de az bizonyos, hogy az Avon saját szemhéjalapjának esélye sem lenne.

A két szélső szín tehát jól használható, jól pigmentált és tartós, a középsőt azonban jobb kerülni.

Nektek megvan valamelyik hármas szemfesték az Avontól? Ha igen, mik a tapasztalataitok vele?

29 megjegyzés:

  1. Csodás sminket készítettél ezzel a palettával, de sajnos én sem vagyok meggyőzve arról, hogy érdemes lenne vennem belőlük, mert több helyen is hasonlóan vélekedtek róluk. Kár, mert a színek szépek benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még reménykedem, mert a másik kettőben nincs ilyen csillámosnak tűnő szín, és a csillámproblémától eltekintve jobbak a tapasztalataim ezzel, mint a négyes palikkal. Meg hát örök naiv vagyok, na :-D

      Törlés
  2. A középső szín a palettában csodaszép. Milyen kár, hogy eltűnik a csillámos réteg és lepotyog. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagy kár érte, bár ez a fajta szemfesték még az Urban Decay esetében is problémás, szóval szerintem valami szuper alap kellene... De többre mentek volna apróbb szemcsékkel, mert akkor még a saját Avon alapnak is lenne esélye a helyükön tartani őket :-)

      Törlés
  3. Nekem az ilyen extra csoda színekről sajnos mindig az jut eszembe, hogy vajon az alja is ilyen ? Lehet, hogy a rossz tapasztalatok miatt vagyok ennyire gyanakvó. Mindenesetre kár érte :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az ember sajnos gyanakvó lesz, és ez az egyik legnagyobb átverés a gyártók részéről :-(

      Törlés
  4. A sminked nagyon szép, de a végkifejlet miatt egy cseppet sem bánom, hogy nem rendeltem meg...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-) A végkifejlet pedig sajnos már-már szokásosnak mondható :-(

      Törlés
  5. Nagyon szépséges a smink, amit készítettél, szerintem a lehető legtöbbet hoztad ki a palettából, amit csak lehetett. Lassan megkoronázhatunk téged a palettákat leginkább ismerő-tesztelő-bemutatò bloggerinának. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igyekeztem mindent megtenni, és hát igen, hihetetlen, mennyi palettát teszteltem már, Reni is palettaszakértőnek hív mindig :-D

      Törlés
  6. Pedig milyen szép lilaaaaaaaaaaaaa!!! :( Én az egyetlen MAC szemhéjpúderemmel vagyok így, egy emelettel lejjebb költözik a teljes szemfestés és vérzik a szívem emiatt. Nomeg az ára miatt természetesen...
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, lilaaaaaaa. :-D MAC esetében mondjuk még sokkal dühítőbb a dolog, róluk azért nem gondoltam volna ezt :-S

      Törlés
  7. Pedig ez a smink az egyik legszebb, amit eddig láttam tőled.. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát köszönöm :-) viszont szerencsére azért vannak hasonló színvilágú festékeim, meg azért innen is használható a két szélső :-)

      Törlés
  8. Eszméletlen jól áll neked ez a sötétebb lilás szín!

    VálaszTörlés
  9. Pedig gyönyörű lett ez a smink, kár, hogy csalódás lett a vége. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is szomorú vagyok, mert nem akarom elhinni, hogy Avon paletták esetében nincs remény :-D

      Törlés
  10. Nagy kár ezér a palettáért....tényleg nagyon szépek a színek, a sminked pedig egyszerűen gyönyörű, de UTÁLOM az ilyen potyogós csillámos színeket, úgyhogy bukó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, hát nagyon örülök, hogy tetszik a smink, és a potyogós festékek ügyében kezet foghatunk. Most mondjuk egy nagy nevű márka festéke is ilyen csalódást okozott, megmutatom majd azt is a blogon, de előbb még minden színét tesztelni szeretném :-)

      Törlés
  11. Azta, tényleg gyönyörű színei vannak ennek a palettának. Amikor megláttam a képeket, egyből az jutott eszembe, hogy ez nekem kell, és minél hamarabb meg kell, hogy rendeljem, de elolvasva a bejegyzést kicsit én is csalódtam. Nem valami esztétikus, ha nap közben leolvad és lepotyog az egész. :( Mindenesetre a színei valóban csodálatosak. Ja, és gyönyörű sminket készítettél vele, bárcsak én is tudnék ilyet! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor örülök, hogy megmentettelek egy felesleges kiadástól :-) A smink pedig nagyon egyszerű ám, igazából én szinte mindig egy módszerrel sminkelek, mert e bevált, de tervben van amúgy is egy hasonló smink videóban történő bemutatása :-)

      Törlés
  12. Nagyon helyes kis paletta, és szép lett nagyon a smink. Az essence metal glam szemhéjpúderei is olyanok, hogy kb, csak a felső réteg csillog, és az elég hamar el is tűnik, én nem nagyon meglepődtem, amikor ezt láttam :(.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-) Igen, én is az Essence-nél tapasztaltam ezt először, belenyúltam a teszterbe, hogy ez aztán a csodás termék, aztán kiderült, hogy lejjebb már másmilyen... Mondjuk nem nagyon találkoztam még olyannal, amelyik ne potyogott volna, mert az ilyen nagy csillámosok még a drágább márkáknál is csalódást szoktak okozni. :-(

      Törlés
  13. Nagyon jó lett a smink :) 3-as palettám nincs az Avontól, de jó színei vannak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-) Mielőtt befektetnél egy hármas palettára tőlük, érdemes nagyon utánajárni, hogy mennyire teljesít jól, mert sajnos nagy az esély a csalódásra :-(

      Törlés
  14. Gyönyörű smink, nagyon tetszik ez a paletta! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.