2013. július 12., péntek

Ecsetgyűjtemény – a kedvenc satírozóecseteim

Fontos lépés a satírozás, és meg kell tanulni, melyik szemformához hogyan és merre érdemes. A jó ecset pedig természetesen elengedhetetlen.



BH Cosmetics Blending Brush:
Az egyik kedvencem, a nagyobb méretűek között. Nagyon puha, nem tömött, így natúr sminkekhez használom a legtöbbször, mert a határozottabb színeknél nagyobb precizitásra vágyom. Megvásárolható itt, az amerikai oldalon és itt, a vicces fordítású magyaron is (de most komolyan: keverő és maszatoló? Miért nem kérdeznek meg egy hozzáértőt?).

Coastal Scents Pro Blending Fluff:
Feltehetőleg ez is a MAC 217-es utánzata akar lenni, de összehasonlítási alapom sajnos nincs. Az egyik példányom kifogástalan, a másikban viszont 1-2 szál karcol. Korrektor porral történő fixálására is használom, de elsősorban a sminkek szélének satírozására (vagy keverésére? :-D). Megvásárolható itt.

ELF Blending Eye Brush:
Kisméretű, precíz munkára alkalmas satírozó, ami a külső V mélyítésére is ideális. Nem tudom, miért ne felelne meg professzionális felhasználásra, de nálam bírja a strapát: tartja a formáját, nem ereszti a színét, pihe-puha, úgyhogy nagyon szeretem. 395 Ft-ért kapható itt.

Essence Smokey Eye Brush:
Pici, így ideális precíz munkára és a külső V-be, de nem elég puha, így egyre kevésbé használom. DM. Rossmann és Müller üzletekben kapható, 600 Ft körüli áron.

Real Techniques Deluxe Crease Brush:
A Starter Set része, amely itt vásárolható meg, és eléggé tömött ecsetről van szó, amely krémes és porállagú festékhez egyaránt ideális. Korrektorhoz is szeretem használni, mert ahhoz is pont ideális a mérete, de mostanában leginkább a krémes szemhéjalap felvitelére használom.

Real Techniques Domed Shadow Brush:
Teljesen ugyanúgy használom, mint a Delixe Crease Brush-t, bár ez kissé lapítottabb és kevésbé tömött.  A Travel Essentials része, amely itt kapható, és a blogon is olvashattatok már róla itt.

Oriflame satírozóecset:
Szintetikus ecset, amelyet évekkel ezelőtt rendeltem, és egy készlet része volt, amelynek a többi része túl kemény szálú volt, így kiselejteztem őket. Ez viszont jó satírozásra is, illetve korrektorhoz is szoktam használni.

Coastal Scents ceruzaecset:
Satírozni és a külső V-ben mélyíteni egyaránt szoktam vele, és a már említett megszűnt utazókészlet része volt. Szintetikus, de nagyon jól bánik a porállagú termékekkel, így nagy kedvence lett nálam.

Artdeco Mineral ecset:
Kicsit kemények a szálai, de a formája miatt nagyon szeretem satírozásra használni. Müller drogériákban kaphattok Artdeco termékeket, illetve a mybeautytools.hu árusítja még őket.

Urban Decay kétvégú ecset:
A Naked 2 palettámmal együtt kaptam, és bár túl kemények a szálai, mára már kitapasztaltam, hogyan nem okoz ez gondot, így szeretem natúr sminkhez használni, míg a másik végével a szempillatövekhez szoktam sötétebb színt felvinni.

Nektek melyik a kedvenc satírozótok?

4 megjegyzés:

  1. Nekem az oriflame ecset a kedvencem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nem rossz, ezért érdekelne a többi ecsetjük is :-)

      Törlés
  2. Az Oriflame ecsete nekem is megvan, szeretem mert jó nagy feje van, bár lehetne puhább is.
    Az ELF ecsetekkel én is nagyon meg vagyok elégedve, sokkal puhább mint más hasonló árkategóriájú ecsetek, ezekből tuti veszek még, ha rendelek.
    Az Essence ecsete valahogy nekem sosem volt túl jó satírozásra, inkább festék felpakolására használom.
    Az általad is használt és ajánlott Coastal Scents ecsetek a legjobbak a gyűjteményemből - csak épp ezért és az áruk miatt mndig olyan óvatosan használom őket :-)
    Ősszel (a Black Friday idején) a Sigma ecseteivel tervezek egy behatóbb ismerkedést, satírozó ecset biztosan lesz köztük :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A BH Cosmetics ecsete még nagyobb, és sokkal puhább :-) Az Essence ecset konkrétan karcol, nem tudom, miért nem tud puhább lenni, a nagyobb ecseteik sokkal jobbak... A Sigma ecsetekre én is pályázom :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.